Остават броени дни до един от най-големите пролетни празници - Гергьовден. 

Празникът е свързан със събуждането на природата, с аромата на цветята, тревите и билките. Чества се в деня на християнския светец Георги, който в народните представи е покровител на овчарите и стадата. Затова и на празничната трапеза задължително трябва да присъства агне!

Ако все още се чудите как да приготвите агнешкото за празника тази година, ви предлагаме да си направите едни вкусни ребърца в марината от билки. 

Агнешко бутче в нежен мармалад от лук

Такава марината правят в Прованс. Най-често към нея добавят мащерка, майорана или суха смес от провансалски билки. Но дори да използвате само риган, ястието пак ще стане много вкусно. И всички ще се влюбят в него от първата хапка. 

Ястието не изисква кой знае какви кулинарни умения и се приготвя доста бързо! С две думи - идеалната рецепта за всяка домакиня! 

Как да си приготвите тези ребърца в провансалска марината, вижте в jenata.blitz.bg.