Преди дни БЛИЦ публикува статия за 9 кралски бижута, чиито тайни са по-интересни от дворцовите интриги. Там бе споменат и годежният пръстен на принцеса Даяна.
 

Малко хора знаят, че овалният сапфир на ръката на Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, е бил годежен пръстен на принцеса Даяна. Тя сама го е избрала от ювелирната къща Garrard. Принцесата обичала много своя пръстен и дори след развода си с принц Чарлз го носела понякога. Дукът на Йорк подарява на лейди Елизабет Боус-Лайън (кралицата-майка) златен пръстен със сапфир и акценти от диаманти.

Едуард VIII абдикира от трона, за да се ожени за американката Уолис, подарявайки и златен пръстен с 19.77 каратов емералд.

Принц Филип сам измислил дизайна на годежния пръстен за кралица Елизабет II .Тя го носи и до днес заедно с халката си. Той представлява диамант, изрязан в квадратна форма, заобиколен от малки диаманти и обкован с платина.

Принцеса Маргарет получава рубинен пръстен с форма на напъпил розов цвят, в чест на презимето на принцесата - Роуз.

Принцеса Даяна сама избира годежния си пръстен. Принц Чарлз я води в бижутерия на Garrard и тя прави избора си. Това е голям цейлонски сапфир, заобиколен от сет диаманти и бяло злато. Той е бил час от каталога на Garrard.

Даяна обичала много своя пръстен и дори след развода си с принц Чарлз понякога го носела. Години след смъртта й годежният пръстен засиява на ръката на Кейт Мидълтън. Принц Уилям и предлага брак с него. Някои хора не са били съгласни с избора му, тъй като пръстенът е принадлежал на жена с разтрогнат брак.

Годежният пръстен на Камила, дукесата на Корнуол, е наследен от кралицата-майка. Пръстенът е издържан в стил Арт Деко . Това е един от най-големите годежни пръстени в кралското семейство, Смята се, че е и най-скъпият.

източник: dariknews.bg