Мъдростта на Петър Дънов е безспорна и тя се разпростира и до здравословното хранене, чрез което да постигнем духовно равновесие. Не е случайно, че една от мъдростите му гласи следното: "Готвиш ли, пей! Бъди радостен, за да се радват и тези, които ще го ядат".

Именно заради това сега ще разгледаме 12 златни правила за готвенето, които се отнасят до здравословното хранене и приготвянето на храната по начин, който не само да донесе духовно равновесие на нас, но и на всички други, които ще консумират храната.

Ето кои са те:

1. Къде да държим продуктите: Копривата трябва да се държи в затворена тенджера, както и спанакът, лукът, джодженът, магданозът и др. Винаги избирайте пресни продукти. Храните, които ядем, трябва да са топли - така се улеснява храносмилането.

Но не трябва да се ядат нито горещи, нито студени храни, защото се развалят стомахът и зъбите, пише actualno.com. Ако нямате време да се нахраните, яжте ядки и хляб.

2. На всяко хранене трябва да се консумират мазнини: вегетарианците не бива да се лишават от прясно краве масло. Не трябва да се прекалява с яйцата и маслото, като и двата продукта трябва да са пресни. Маслото трябва да се съхранява на сухо и тъмно, а не във вода. Недостигът на краве масло се отразява зле на зрението.

Кои са останалите златни правила за готвенето - ще научите на jenata.blitz.bg