Две напълно естествени явления - сексът и бременността, предизвикват десетки въпроси у много двойки… дори и в днешни дни, когато всякаква информация е на един клик разстояние. Някои, въпреки уверенията на лекарите, все още вярват, че сексът е невъзможен в продължение на девет месеца, когато жената очаква бебе. Други пък се опитват да предизвикат раждането с помощта именно на интимните отношения.

За нищо на света не вярвайте в тези митове и суеверия, свързани с бременността

За да не се превърне бременността в причина за охлаждане на романтиката, важно е да се справите с най-популярните митове.

Именно заради това от jenata.blitz.bg събраха на едно място седем от най-разпространените митове, свързани със секса и бременността. Крайно време е всеки да ги научи и да спре да живее в заблуда!

Ето ги и тях:

Сексът може да навреди на детето
Как точно е възможно това, често привържениците на тази версия не могат да обяснят. И гинеколозите напомнят: мъдрата природа се е погрижи бебето да бъде защитено от амниотична течност и маточни тъкани. Структурата на женското тяло позволява безопасно да правите секс по време на бременност.

Но кои са останалите шест мита, свързани със секса по време на бременността ще научите на jenata.blitz.bg