Кебапчетата са символ в българската кухня.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!


Въпреки че се приготвят лесно, за да станат наистина вкусни, е нужно да спазите някой основни тънкости - изберете качествено месо и печете на перфектно почистена скара, пише gozbata.com. Ето и рецептата:

Необходими продукти:

1 кг. свинска кайма

3 ч.л. кимион

2 ч.л. черен пипер

сол на вкус

1 и 1/2 ч.л. чубрица

100-150 мл. вода

Начин на приготвяне:

Смляното месо, подправките и водата се омесват. Каймата се оставя да престои в хладилник за 24 часа. Премесва се отново и се оставя да престои за още 30 минути в хладилник. Намокрете добре ръцете си със студена вода и оформете кебапчетата.

Идеалните кебапчета са около 70 гр. Намажете скарата с мазнина. Въртете кебапчето, докато се образуват кафяви черти от всички четири страни. Сервирайте с питка хляб и гарнитура от домати и краставици.