Чували ли сте някога за урбеч? Да, точно така урбеч!

Днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажат какво точно е урбеч, как е полезен за здравето и на кого може да навреди. 

На първо място е важно да знаете, че това е супер, супер вкусно хапване. Освен това се води и суперхрана.

Деликатес за зимата без захар: Пригответе този конфитюр и няма да съжалявате!

Редом с това ще споделим една проста рецепта за тази вкусотия.

И така – гъста мастна маса, получена от смес от смлени маслодайни семена с добавяне на мед, се нарича урбеч. 

Тази суперхрана е най-често приготвяна в кухните на арабските страни и кавказките народи.

Основата за урбеч обикновено е:

Ленено семе;
Слънчогледови семки;
Тиквени семена;
Кайсиеви ядки;
Ядки.

Но как тази суперхрана помага на здравето ни и как да я приготвим – ще научите на jenata.blitz.bg