Зеленчуците, градинарските плодове и горските такива се консумират най-добре през сезона на тяхното зреене. Сега в България сезонът на сливите е в разгара си и затова трябва да се възползваме от момента - яжте ги, но знайте, че и сега е моментът да приготвите сладко от сливи, което да консумирате през студените месеци.

Урок по кулинария: Може и да не сте чували за урбеч, то е супер полезно и вкусно!

В българската кухня има много рецепти за приготвянето на тази благинка, но сега от jenata.blitz.bg решиха да споделят две уникални рецепти за азербайджанско сладко от сливи.

Те се отличават с отличен и ярък вкус, но също така и със съблазнителен аромат.

Знайте, че тези рецепти са изпитани от ориенталските домакини и няма да съжалите, ако ги приготвите.

Но как да приготвите сладкото от сливи по азербайджански, както и какви продукти се необходими за изпълнението на двете ориенталски рецепти – ще научите на jenata.blitz.bg