Тайната на приготвянето на перфектното еспресо е била обект на спорове за повече от едно поколение хора. Сега учените най-накрая сложиха край на тези спорове и уверяват, че са успели да разгадаят тази мистерия и са идентифицирали тайна съставка, която прави напитката невероятно вкусна и плътна. Това пише The Guardian.

Според изследователите тайната за приготвянето на перфектното еспресо се крие само в една стъпка, която трябва да се направи преди зърната да бъдат смлени. 

Феновете на кафето постоянно правят тези грешки, без да подозират за опасните последици

Учените установили, че по време на смилането на зърната в кафемелачка, триенето между зърната създава електричество, в резултат на което частиците се слепват. Въпреки това, само едно действие може да намали количеството произведена електроенергия, като по този начин намали количеството отпадъци от кафе и подобри вкуса.

Но каква е тайната на приготвянето на перфектна чаша еспресо ще научите на jenata.blitz.bg