Задавали ли сте си въпроса защо хората в Централна Азия и Кавказ се славят със своето дълголетие? Отговорът е много прост - защото от древни времена използват агнешкото месо в националните си кухни!

Агнешкото е богато на микроелементи и витамини, почти не съдържа холестерол и затова често се използва в диети. Освен това правилно приготвеното агнешко има изискан вкус и аромат.

Много важен етап тук е изборът на месо и ако го преодолеете успешно, половината ви работа е свършена.

Агнешки ребърца с розмарин и чесънче - истинска наслада за сетивата

Ако не сте уверени в способностите си, по-добре е да се обърнете към добър месар, който да ви даде специално месо за печене от младо животно. По него не трябва да има много мазнина. А ако забележите жълтеникав оттенък, това означава само едно - че продуктът е стар.

И тъй като идва голям празник, на който агнешкото е важен елемент от трапезата, днес предлагаме на вашето внимание една проста, но изключително вкусна рецепта за приготвяне на това месо - на фурна, във фолио. 

Ястието става изключително сочно, с апетитна коричка... Пръстите да си оближеш! 

Как да си приготвите тази крехка и сочна вкусотия, вижте в jenata.blitz.bg.