Днес ракът е една от водещите причини за смърт в световен мащаб. Например в Канада 30% от всички смъртни са заради рак. Това е повече от всичко друго.

Много представителки на нежния пол се срещат със смъртта именно заради рак на яйчниците. Какво точно представлява той обаче?

Когато туморите се появяват в клетките на яйчниците и станат злокачествени, възниква рак на яйчниците. Този вид рак се нарича "мълчалив убиец" поради липсата на симптоми и трудна диагноза.


Хъркането ще изчезне завинаги! Просто трябва да вземете четка за зъби и вечер...

Въпреки че най-често тази болест се появява при жени след менопаузата, все повече случаи започват да се появяват и сред жени на възраст 30-40 години и дори по-млади.

Проучванията във Великобритания показват, че ранното откриване на рак може значително да увеличи шансовете ви за оцеляване, затова е важно да обръщате внимание на вашето тяло и да посещавате редовно лекар.

Факт е, че ракът на яйчниците е тих убиец и не мъчи, той тихо просто ви убива. Понастоящем няма надежден тест, който да го открива.

Друг проблем е, че много от симптомите са характерни и за други заболявания, такива като синдром на раздразнени черва, оставяйки тумора на ранен етап недиагностициран.

Нови изследвания показват, че има признаци и симптоми на ранните стадии на рак на яйчниците. Жените трябва да бъдат внимателни и да са наясно с тези сигнали.

Какви са симптомите на тази болест, която е тих убиец, четете на jenata.blitz.bg