Пържените храни са ни любими, сигурни сме, че и вие ги обожавате. Спомнете си само вкусът на пържена рибка с картофки на фона на морския залез. Или вкусните пържени филийки с боров мед, споделени с планинския вятър. 

Обаче пържените храни са колкото вкусни, толкова и опасни за фигурата и здравето особено ако използвате старо олио, щедро го добавяте или използвате за пържене мазнина, която е неподходяща и вредна при нагряване.

А знаете ли каква е безопасната температура при пържене?

Всички грешим: Никой не знае, че освен за готвене, олиото става и за...

При каква температура при пържене олиото се превръща в канцерогенен звяр? Всъщност въпросът е труден защото отговорът е различен за различните видове масла. 

Ще ви помогнем да се насладите на ароматна, пържена храна, на сочността и вкуса ѝ, без да рискувате здравето си, като изберете най-безопасните видове олио, устойчиви на високи температури при пържене.

Над каква температура при пържене олиото започва да е вредно за нас ще научите на jenata.blitz.bg