Щом повечето хора чуят думата „радиация“ изтръпват от ужас. Всички си представят невидимия враг, който може да ни убие… да не говорим, че мнозина си спомнят и за ужаса в Чернобил.

Но как ще реагирате, ако чуете, че ежедневно сме заобиколни от радиация? Да, точно така! Става дума за т. нар. „битова радиация“.

Именно заради това си струва да следвате малки правила, за да се предпазите от негативните ефекти на джаджите, които са неизменна част от нашето ежедневие.

Бързо изхвърлете тези неща от дома си! Излъчват радиация и са опасни за здравето!

Електромагнитната вълна е енергия, която има двойна природа. От една страна, това е електрическо поле, което се разпространява в пространството със скоростта на светлината, от друга страна, елементарни заредени частици.

Видимата за окото светлина също е електромагнитна вълна с определена дължина. Но в повечето случаи те са невидими за нас.

Когато човек навлезе в зоната на повишено ниво на електромагнитно излъчване, възникват неизправности във функционирането на всички органи и системи на човешкото тяло. Нервната, ендокринната, имунната, пикочно-половата системи на тялото са негативно засегнати. Промени в сърдечната честота и кръвното налягане.

Не може да се каже, че електромагнитното поле винаги е зло. Известно е, че се използва във физиотерапията за лечение на много заболявания, за заздравяване на рани, има противовъзпалителен ефект, подобрява клетъчния метаболизъм.

Но говорим само за случаи на строг лекарски контрол, в избрани честотни диапазони и в определени интервали от интензитета на електромагнитното поле.

Има и битово излъчване: всяко устройство в къщата или офиса излъчва електромагнитни вълни или, с други думи, е източник на електросмог, който представлява заплаха за здравето.

Но как да се спасим от битовата радиация? Е, от jenata.blitz.bg събраха няколко метода, с които може да се случи това.

Но повече по темата ще научите на jenata.blitz.bg