Грижата за краката и по-специално за стъпалата, а в частност петите, е необходима комплексно - особено в сезона на отворените обувки, когато те са по-податливи на сухота и нараняване. 

Гимнастиката за краката може да бъде отлична допълнителна мярка - както за заздравяване на кожата на краката и петите, така и за премахване на дискомфорта и тежестта в краката като цяло.

Ура! Домашна смес лекува напуканите пети

Упражненията за крака са насочени към укрепване и разтягане на мускулите на стъпалото и подбедрицата. Те са полезни не само за тези, които прекарват много време на краката си или спортуват, но и за тези, които водят заседнал начин на живот. Освен това са унисекс – те могат да бъдат правени и от жени, но и от мъже.

Просто опитайте и ще забележите, че състоянието на краката ви е станало много по-добро.

И сега не говорим само за облекчаване на дискомфорта и тежестта в краката. Простите упражнения косвено ще помогнат за подобряване на състоянието на кожата на краката. 

Как работят те
Всичко е много просто! Гимнастиката е насочена към подобряване на метаболитните процеси: упражненията ще помогнат за подобряване на кръвообращението в стъпалата и краката, а това от своя страна ще намали подуването и ще нормализира снабдяването на тъканите с кръв, кислород и хранителни вещества. 

Общото състояние на кожата ще се подобри, а появата на мазоли и рани ще бъде сведена до минимум.

Именно заради това, а и не само, от jenata.blitz.bg откриха двете най-добри упражнения за крака, които са страхотни и в борбата с напуканите пети.

Но кои са те и как да ги правите ще научите на jenata.blitz.bg