Месото по френски е много популярно ястие за празничната трапеза. И в това няма нищо случайно - приготвя се доста бързо и лесно, а най-голямото му предимство е отличният му вкус! 

Между другото, колкото и странно да звучи, рецептата не е от френската кухня и няма нищо общо с Франция. Ястието е популярно само в страните от бившия Съветски съюз.

Оригиналното ястие е създадено от френския готвач Урбен Дюбоа за княз Алексей Орлов. Казва се Veau Orloff и се приготвя от телешко месо, запечено с картофи, гъби, сос бешамел и кашкавал.

Всички полудяха по пилешките ми филенца, топят се в устата

С течение на времето рецептата и съставките са се променили, но крайният резултат е останал все така неустоимо вкусен. 

Ястието се приготвя изключително лесно. Най-важното е да не пресушавате месото, за да не стане жилаво. И да не пестете от кашкавала. Останалото зависи само от вашата фантазия! 

Как да си приготвите тази вкусотия, вижте в jenata.blitz.bg.