Безспорно, една от най-актуалните болести на нашето съвремие е стресът. Колкото повече свобода имаш да се развиваш на няколко поприща наведнъж, толкова по-голяма е вероятността да го усетиш на собствен гръб.

Като разгледаме внимателно живота, който водим и премахнем някои вредни навици, може да елиминираме повечето от причиняващите стрес влияния. Живот без никакъв стрес не е възможен, а и би бил скучен. Стресът е естествена част от живота, а в някои случаи може да бъде и мотиватор, който дави направи по-добри професионалисти.

Проучване на британски изследователи е определило кои  са най-ефективните методи в борбата срещу стреса. Накратко – това са четенето на книга, слушането на музика, срещата с приятели, разходките на чист въздух и ... намирането на някакво хоби.

Е, сега в серия уроци, изготвени от Росица Кръстева специално за jenata.blitz.bg ще ви предложат такова. Нарича се КВИЛИНГ и представлява изработване на красиви  неща само и единствено от хартия.

Коя е Росица Кръстева?

Росица Кръстева е родена през 1957 г. в Ловеч. Завършва Математическата гимназия в Ловеч, а след това и Университета по Архитектура, Строителство и геодезия (УАСГ). Има две следдипломни квалификации, едната от които е в Икономическия институт във Варна, а другата в УАСГ.

Завършва и второ висше образование - в Стопанска академия "Димитър Ценов", Свищов. Между 1981 и 1996 г. работи като строителен инженер. А от 1996-та досега като главен счетоводител. От 2007-ма до днес е част от медийния сектор.

Росица Кръстева е главен счетоводител на "Информационна агенция Блиц ЕООД", която заема водещо място сред най-големите издатели в България. Освен това е и най-добрият квилинг майстор сред счетоводителите!

Интересът й към квилинг техниката се поражда спонтанно, след разговор с колежка, но всъщност винаги е имала интерес към творческите дейности. Преди да започнем разговора си, Роси обясни и какво представлява популярната техника за декорация с навити хартиени ленти, по-известна като "квилинг" (от quill - перо от гъска).

Разбираме, че това е още хартиен филигран поради сходството с ювелирните изделия от метални нишки. А повече подробности за интересното хоби на Росица Кръстева, която е  дългогодишен и доказал се многократно в професията си счетоводител, разбираме от самата нея в откровен разговор. 

Уникалните творения на Роси с квилинг техника може да видите и на нейния сайт www.rosiartidea.com. 

Очаквайте и ВИДЕО УРОЦИТЕ на Росица Кръстева, от които ежеседмично ще черпите знания и вдъхновение, за да творите с квилинг техника и в домашни условия!

Какви интересни детайли издаде Роси преди време може да научите на show.blitz.bg

Сега от  jenata.blitz.bg ще ви запознаят с така наречената квилинг техника, с която се създават чудеса от хартия. Чрез нея ще се научите да правите поздравителни картички и малки сувенирчета, с които да зарадвате любимите хора. Защото няма по-скъп подарък от този, направен със собствените ръце и зареден с много любов и положителни емоции!

А защо да не зарадвате просто самите себе си? Да се отърсите от ежедневния стрес, да забравите за малко всички неприятни неща, които са се случили напоследък и да се насладите на вълшебните минути с любимото занимание.

Присъединете се към нас по пътя, по който неусетно всеки може да се почувства творец и да се наслади на удоволствието да създаде нещо, което носи частичка от сърцето му!

Подгответе си една торба желание и малко сръчност. Забравете за лошотиите навън и се запасете с търпение. Сложете си големите усмивки и да започваме!

Но какво е квилинг, какви са първите стъпки в това интересно начинание, както и много снимки, които ще ви ориентират ще видите на jenata.blitz.bg