Искате да алкализирате тялото си, да се предпазите от разнообразни болести и да отслабнете? Всичко това е възможно с тези 3 здравословни напитки.
Понякога се чувствате уморени и схванати, даже и след като сте спали дълги часове? Ето защо, навярно често се обръщате за помощ към голямата чаша с кафе, която да ви добави необходимия кофеин и да ви даде енергия. Е, недейте! Това е голяма грешка.

Заложете на разнообразни здравословни напитки, които ще решат проблема. 

Откъде идва проблемът и как да го решим?

Сутрин тялото има киселинен характер. Това състояние на организма най-често не е здравословно, но в този момент, то се дължи на различните процеси, които се случват по време на сън и киселините се освобождават в тялото. Това е една от причините, заради които се събуждате изморени.

Кафето има свойството да допълва нездравословното състояние на тялото и променя нивата на pH в кръвта. Това от своя страна води до множество болести, сред които и рак.

И това е интересно: ​Каша гори 11 кг за месец - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Ето защо най-доброто нещо, което бихте могли да направите, за да започнете деня с енергия е да алкализирате тялото си. Консумацията на здравослони напитки, които алкализират, веднага след като сте се събудили, ще балансират вашето рН. Въпреки това, имайте предвид, че не е нужно да ги консумират в големи дози.

Следователно, за да се събудите ефективно и да имате енергия, необходимо е да приемете енергизиращи шейкове, вместо кафе или поне преди него. Представяме ви рецепти за 3 енергизиращи здравословни напитки, които ще ви събудят ефективно, борят се с рак и помагат за отслабване!
 
Рецепти за нашите здравословни напитки:

Напитка „Алкализирай и витаминизирай“

Този фантастичен зелен шейк ще предостави цялата необходима енергия на тялото ви, тъй като съдържа изобилие на витамини и минерали – калий, витамин С и В и около 10 грама протеин.

Необходими продукти:

2 чаши спанак
1 см резен от корен на джинджифил
¼ чаша замразени боровинки или други горски плодове
Можете да добавите и стевия по желание
 
Начин на приготвяне:

Сложете всички съставки в блендер, добавете малко вода и смелете. Пийте една чаша от това зелено смути, а останалата част можете да съхранявате в стъклено шише в хладилник.

За да подсилите ефективността на този шот може да добавите спирулина, която ще го направи силно антиоксидантен. Спирулината е суперхрана, която е естествена мултивитаминозна бомба.
 
Напитка „Храносмилай леко“

Неправилното функциониране на храносмилателната система влошава работата на цялото тяло. Това от своя страна води до умора и изтощение. Ето защо е важно да стимулирате работата на системата още от сутринта, за да подготвите системата си за целия ден. При проблеми със стомаха, пийте този шот ежедневно. Той ще подобри функцията на храносмилателната система и ще стимулира редовното и прочистване.

Необходими продукти:

½ чаша органичен ябълков оцет
½ чаша лимонов сок
1 см корен от джинджифил
 
Начин на приготвяне:

Смесете съставките и добавете малко вода към сместа, за да се получи необходимата консистенция.
 
Напитка „Стимул за метаболизма“

Съставките на тази мощна напитка са идеални за алкализиране на тялото.

Необходими продукти:

½ чаша лимонов сок
½ чаша органичен ябълков оцет
щипка лют червен пипер
Забележка: Ако вкусът е прекалено силен за вас, добавете вода.

Начин на приготвяне:

Ябълковият оцет и лимоновият сок ще балансират нивата на рН, което ще направи тялото ви по-алкално. Лютият червен пипер ще помогне за загубата на тело, благодарение на способността му да стимулира метаболизма.
Консумирайте ежедневно!

В обобщение: сутрин телесните функции имат нужда от възстановяване. Ето защо, сутрин тялото ни има нужда от енергия, придобита от алкализиращи източници. Тези три здравословни напитки ще помогнат за събуждането и ще ви дадат енергия за целия ден. Алкализиращите им свойства ще дадат възможността на тялото ви да се защити от множество заболявания, сред които и различните видове рак.