Американски учени ни съветват да пием вино, за да...
И това е интересно: 5 начина да стоим далече от грипа - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to
Черният чай и червеното вино съдържат флавоноиди - вещества, известни с антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства. При разграждането им от специфични чревни бактерии се отделя химикал, който стимулира имунната реакция. "Флавоноидите обичайно присъстват в менюто ни. Това, на което набляга настоящото изследване е, че те си съдействат с чревни микроби, за да ни предпазват от грип и други вирусни инфекции.
Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to: Осем силни и ефикасни рецепти срещу кашлица
Това означава, че е важно не само изобилното им присъствие в храната, но и задействането на точните микроорганизми, които да ги използват, за да контролират имунната реакция", обясняват авторите на изследването от Вашингтонския университет.
Веднъж идентифицирали специфичните чревни бактерии, специалистите са установили, че при разграждането на флавоноидите те произвеждат определен химикал, който предизвиква имунна реакция.
Последвайте ни
0 Коментара: