Метаболизмът е едно от най-важните неща. Съществуват 7 прости неща, за да го увеличите и да свалите планираните излишни килограми.
Ако планирате да свалите няколко излишни килограма или да подобрите цялостното си здравословно състояние, първото нещо, което трябва да направите е, да увеличите метаболизма си. В противен случай никоя диета няма да постигне желания резултат.
Съществуват 7 простички начина, по които можете да направите това.


Пийте повече вода

Ако не приемате достатъчно вода, тялото ви ще изгаря по-малко калории. Освен това вашият черен дроб ще работи по-усърдно, за да възстанови водния баланс. Ако искате да ускорите метаболизма си, пийте повече вода и зелен чай.

Яжте органични продукти

Избирайте внимателно своята храна. Кажете „не“ на ГМО продукти, произведени с помощта на антибиотици и хормони на растежа. Те само ще забавят метаболизма ви.

И това е интересно: Седмица диета – 3 години стройни и слаби - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Ставайте рано

Слънчевата светлина се отразява на вашия метаболизъм и консумацията на енергия. Ранното ставане ще ви помогне да регулирате биологичните си процеси, които зависят пряко от цикъла ден/нощ.

Консумирайте хранителни продукти, влияещи благоприятно на метаболизма

Яжте повече млечни храни. Те снабдяват тялото ви с калций, който изгаря мазнините и изгражда мускулната маса. Поддържайте нормални нива на желязо в тялото си и използвайте йодирана сол, за да улесните работата на щитовидната жлеза.

Спортувайте по-често

Всички физически дейности ще ускорят вашия метаболизъм. Мускулите ви постоянно се нуждаят от още енергия. Затова ходете на фитнес, разхождайте се по-често. Или просто танцувайте.
Хранете се разумно и здравословно

Яжте на всеки 3-4 часа.

Избягвайте въглехидратите, но не ги елиминирайте изцяло.
Ако намалите драматично приема на храна, тялото ви ще приеме защитна позиция и ще започне да съхранява и малкото храна, която му давате.

Кажете „не“ на стреса

Ако изпитвате постоянно стрес и тревожност, тялото ви не може да се отпусне, а метаболизмът ви се забавя. Избягвайте стресовите ситуации и открийте най-подходящия начин да се отпуснете и да освободите напрежението.