Д-р Невена Сурлекова завършва медицина във ВМИ “И. Павлов” в Пловдив през 1990 г. (понастоящем МУ-Пловдив). От 1993 г. работи в “Кожно-венеричен диспансер” - Пловдив като лекар-ординатор. През 1996 г. придобива специалност кожно-венерически болести в Кожната клиника в Александровска болница.

Три години работи в сектор “Обща дерматология” на Кожно-венерически диспансер. От 2000 г. е завеждащ на сектор “Физиотерапия” към “Кожно-венерически диспансер” -Пловдив.

През 2000 г. открива първия център в Града под тепетата за лечение на витилиго, псориазис и други кожни заболявания със SUT-311nm (селективна ултравиолетова -Б терапия).

Преминала е обучение по хистология и по онкодерматология в София при доц. Троянова и в Пловдив - в онкодиспансера.

През 2004 г. преминава специализация в Германия в гр. Лемго до Хановер в дерматологична клиника по дермато-хирургия.

Член е на БЛС и на Българското дерматологично дружество.

Участва в много конференции, конгреси и симпозиуми от национален и международен мащаб. Специализирала е естетична медицина на редица форуми с национално и международно участие. Била е гост в много телевизионни и радио предавания във връзка с актуални проблеми, третиращи здравето на хората и тяхната кожа. Участва в изпитателни програми за нови продукти с медицинско-козметична цел.

Кога е най-рисковият сезон, който може да ни остави като “подарък” гъбична инфекция и как да се борим с нея според експерта четете в най-полезния сайт Zdrave.to.