Доц. д-р Андриан Тонев, д.м., е началник на Клиниката по съдова хирургия и операционен блок в МБАЛ „Уни Хоспитал“, Панагюрище.

Доц. Тонев завършва Медицински университет, София, през 1994 г. През 1995 г. започва работа като лекар ординатор в Клиниката по съдова хирургия в НЦССЗ. От 1996 г. до 1999 г. провежда специализации по хирургия в Аугсбург, Германия. През 2000 г. придобива специалност „Обща хирургия”, а през 2004 г. се дипломира по специалността „Съдова хирургия”. От 1999 г. до 2015 г. работи в Клиниката по съдова хирургия и ангиология на УМБАЛ „Св. Екатерина“. Магистър е по здравен мениджмънт.

Доц. д-р Тонев ежегодно участва в европейски и световни конгреси по въпросите на съдовата хирургия във Франция, Германия, Словения, както и в Международния симпозиум на болница „Чаринг крос” в Лондон, Великобритания.


Мигрената може да стане причина за инсулт?

От 2015 г. доц. д-р Тонев е завеждащ на Клиниката по съдова хирургия към МБАЛ „Уни Хоспитал“. От 2018 г. е и завеждащ на операционния блок на болницата.

Доц. д-р Тонев членува в Българския лекарски съюз (БЛС), Българското национално дружество по съдова и ендоваскуларна хирургия и ангиология (БНДСЕХА), Етичната комисия към БНДСЕХА, Българската асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия, Българското хирургично дружество, Българското дружество по флебология, член е на редакционната колегия на Списание „Хирургия“, на Българското дружество по урология, доцент е към Клиниката по урология на Александровска болница. Членува в Европейската асоциация по Съдова хирургия.

Каква е причината за 50 % от инсултите четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.