Разширените вени са един от най-разпространените болести в света днес. Как да укрепим кръвоносните съдове на краката с народни средства? Причинява се от отслабване съдовете на краката. Причините за това са доста – синтетични и неудобни обувки, заседналият начин на живот и други, пише zajenata.bg
След като прочетете тази статия, вие ще научите как да укрепите кръвоносните съдове на краката, без помощта на скъпи лекарства и без престой в болницата, но с помощта на естествени, достъпни и най-важното продуктивни традиционни лекове. 

Рецепти от народната медицина за заздравяване на кръвоносните съдове на краката

И това е интересно: Възрастта се определя от състоянието на кръвоносните съдове и костите - Четете още на най-полезния здравен сайт zdrave.to

Първа рецепта: За подготовката на първата рецепта се смилат в блендер 2-3 големи зелени домата, а след това нанесете дебел слой от готовата каша на краката си, като обръщате специално внимание на проблемните области (подвижната част на краката, в областта около пръстите). Оставете тази маска за двадесет минути върху кожата, след това изплакнете остатъците от нея със студена вода. За профилактика на разширени вени правете тази маска веднъж седмично, а за лечение – 2-3 пъти на всеки десет дни.

Втора рецепта: Смесете кисело мляко с намачкана на каша пелинова трева, докато стане гладка пастообразна смес, а след това намажете болезнените места с тази каша. Сложете превръзка, а отгоре найлон. Останете с този компрес час, след което изплакнете и намажете краката с лек крем.