Мъж и жена от американския град Джексън, щата Мичиган, които са били женени в продължение на 47 години, са се разболели от коронавирус и са починали в един и същи ден, съобщава Fox 15.

На 24 ноември 75-годишната Лесли и 78-годишната Патриша Макуотърс починали в болница в резултат на инфекцията. Смъртта им е записана едновременно в документите.

„Красиво е, но толкова трагично. Почти като Ромео и Жулиета. Те не искаха да живеят един без друг “, казала е дъщеря им Джоана Сиск.Лесли бил шофьор на камион и ветеран от ВМС на САЩ, а Патриша била медицинска сестра. Тя е работила 35 години в операционната зала в болницата в Джаксън.

Патриша била главата на семейството, тя имала усещане за практичност, докато Лесли бил забавен и разсмивал приятели и семейство.Те обичали да ходят да танцуват заедно в бара, където се срещнали за първи път, да карат своя Corvette от 1959 г. на автомобилни изложения и да играят карти и други игри в семейните вечери. Двойката има две дъщери, трима внуци и шест правнуци.„Загубата на един родител е тежка, но това беше още по-ужасно. Цялото ни семейство страда “, казала е Джоана.

Превод и редакция: БЛИЦ