Сухата и продължителна кашлица по това време на годината е много често срещана при доста хора. Различните сиропи и таблетки могат да я предотвратят набързо, но за постоянна профилактика, можете да потърсите естествена защита в кухнята - дафинов лист.


И това е интересно: Не изхвърляйте млечните зъби на децата, може да спасят живота им

Всичко, от което се нуждаете, за да си направите домашен сироп от дафинов лист , който предотвратява дори най-упоритата кашлица, е шест листа, 2,5 литра вода, шест супени лъжици захар и лимон.

Приготвянето на сиропа започва с поставяне на вода в тенджера за варене. След това добавете партидата листа и ги оставете да се запалят в продължение на шест до десет минути, пише zajenata.bg.

След това изсипете контейнера с вода в друг или тук добавете захар и лимон. Разбъркайте добре и изчакайте захарта да се стопи.

Приемайте тази напитка няколко пъти на ден. Можете да вземете една лъжица всеки път, когато получите тежки пристъпи на кашлица.

Можете да съхранявате този домашен сироп в хладилника в продължение на няколко дни. А именно, дафиновият лист е богат на много минерали и витамин В. Благодарение на отличния антисептичен и противовъзпалителен ефект, той е чудесен избор и защита на имунитета.

Дафиновото листо отдавна се използва като лек. Тази билка помага за по-доброто функциониране на нервната и мускулната система, което влияе положително на метаболизма и хормоналния статус.

Този чай се използва също така при лечението на заболявания на храносмилателните органи, анорексия, загуба на апетит, диабет, грип, настинки и други заболявания.