Маг.-фарм. Антон Вълев е завършил фармация през 2001 г. във Фармацевтичния факултет при Медицински университет - София със специалност промишлена фармация. През 2002 г. специализира клинична фармация в Хановер като стипендиант на Европейското дружество по клинична фармация. Антон Вълев е член на Българското медицинско хомеопатично дружество, на Българската асоциация по педиатрия.

През 2010 г. е избран за член на Контролната комисия на Българския фармацевтичен съюз, а наскоро и за председател на Националната аптечна камара. Интересите на маг.-фарм. Антон Вълев са основно в сферата на педиатричната практика, но развива успешно и един модерен клон на аптечното дело - интернет консултациите за пациенти. През 2007 г. екипът му развива концепция за внедряване на не лекарствени методи за лечение и профилактика на заболяванията, които да намалят съществено употребата на лекарствени продукти в детската възраст.

- Г-н Вълев, през последните години много българи приемат хранителни добавки. Ефективен ли е контролът в България по отношение на регистрирането им?
- Дали един препарат ще бъде регистриран като хранителна добавка или като лекарство, е изключително неприятен за България въпрос, понеже у нас няма контрол върху хранителните добавки. Първо, за тях не се контролира дали обявеният състав отговаря на действително вложения. Затова в някои добавки за отслабване има забранени за употреба лекарствени вещества (например сибутрамин) и никой не го контролира. И после, никой не знае кой от какво е умрял, защото у нас хората нямат културата да си търсят правата.
В САЩ, Германия, Великобритания имат строги стандарти кога един препарат може да е хранителна добавка. Например за екстракта на листата от гинко билоба в Германия ясно е казано, че съдържание от 40 мг нагоре в една доза гинко билоба задължително трябва да се регистрира като лекарство и не може да се представя като добавка. Затова старият немски препарат (лекарство) мемоплант е 40 мг в доза, а друг такъв е 80 мг в доза - тебокан. 
У нас обаче, може да видите препарати със 100 мг в доза и при това са като хранителни добавки. Странностите на нашия пазар и липсата на държавност пак си казват думата. 

Вярно ли е, че приемът на лекарства и билки е противопоказан и има ли ГМО нишесте в ллекарствата - какво отговаря фармацевтът Вълков четете в zdrave.to