Има ли разлика между целиакия, непоносимост и алергия към глутена?
Доц. д-р Миглена Георгиева, д.м., е педиатър-гастроентеролог и специалист по детско хранене. Началник е на Втора детска клиника при УМБАЛ “Св. Марина” във Варна.
Завършва медицина през 1986 г. в Ленинград - “Ленинградски педиатричен медицински институт”. През 1996 г. защитава дисертация в областта на детската гастроентерология - “Клинични, ендоскопски, морфологични и функционални промени при някои заболявания на горния отдел на храносмилателния тракт у деца и юноши”. През 1992 г. придобива специалност по педиатрия. През 2005 г. придобива специалност по детска гастроентерология. През 2010 г. се хабилитира към Катедрата по педиатрия и медицинска генетика - МУ Варна. От 1.07.2013 г. е зачислена за специализант по специалността “Хранене и диететика” към МУ-Варна.
Суперхраната, която 90% от хората не ядат достатъчно
От 2003 г. досега е част от екипа на “Св. Марина”-Варна.
Има над 150 участия и публикации в научни конгреси у нас и в чужбина. Основните научни разработки са в областта на заболявания на горния храносмилателен тракт, хеликобактер инфекция, чернодробна патология, хранителна алергия, приложение на пробиотиците и др. Има сертификати за извършване на абдоминална ехография, фиброгастроскопия и колоноскопия, чернодробна биопсия, рН метрия, клинично хранене.
Последвайте ни
0 Коментара: