Представете си разликата между обикновен филм и 3D кино. Изображението при 3D е много по-реалистично, детайлно и ярко. А сега си представете как в операционната хирургът има не просто изображение на органа, а HD 3D видеоскоп за възможно най-добрата визуализация. Това е реалност в “Хил клиник” - при тях лапароскопските операции на пациенти с рак на простата и бъбрек се извършват с единствената в света техника за възприемане в дълбочина на анатомичните структури.

Благодарение на сътрудничеството им с един от най-великите хирурзи на нашето съвремие, проф. д-р Йенс-Уве Щолценбург, в клиниката се внедри последно поколение 3D хирургична система за лапароскопски интервенции.

Досега лекарите отчитаха редица слабости на 3D системите - бяха с по-тъмни изображения, предизвикваха бързо умора на хирурга и страничните изгледи изискваха цялостно завъртане на обхвата, което водеше до визуални парадокси.
Новият ENDOEYE FLEX 3D Videoscope преодолява тези слабости и дава ярко, естествено 3D изображение с до 100° панорама във всички посоки. Така урологът може да вижда цялата перитонеална кухина и да извършва операцията със значително по-голяма сигурност и точност. Дизайнът на лещата е от съществено значение за усещането за дълбочина, което се доближава максимално до естественото за човешкото око. С дълбочината на рязкост от 18 до 100 мм, ENDOEYE FLEX 3D елиминира необходимостта от ръчно регулиране на фокуса.

Какви са другите предимства на 3D системата, четете в най-полезния сайт Zdrave.to