Малко хора знаят, че от всички протеинови храни, белтъкът на яйцето е най-лесно смилаемият. Дори и Световната здравна организация потвърждава този факт.

Ползите от протеина

Особено полезно е да консумират яйчен белтък хора над 40-45 години. Поради факта, че продуктът се абсорбира от тялото с 98%, той не създава усещане за тежест в стомаха, както се случва след ядене на месо.

Белтъкът от яйцето е 85% вода, 12.7% протеин, 0.3% мазнина и 0.7% въглехидрати. Също така в състава му са витамините от тип B, които са особено полезни за здравето на жените: насърчават растежа на косата, ноктите и поддържат теглото в нормални граници.

Какво съветват специалистите по хранене по отношение на яйцата четете в най-полезния сайт Zdrave.to.