Тя беше млада, красива и показваше пред света как и жените с по-заоблени форми могат да бъдат прексрасни. Но съдбата се отнесе с нея жестоко.

Наследствен рак - как може да разберете дали сте заплашени

Канадската плюс сайз моделка Ели Мейдей беше известна и с това, че не се притесняваше да разкрие как преминава борбата й с рака. Тя се снимаше до последно, опитвайки се по този начин да даде сила и на останалите като нея. За съжаление младата жена не успя да пребори рака. Ели Мейдей се бори с рака от 2013 година. Преди това са необходими три години, преди да бъде диагностицирана с рак на яйчниците. Постепенно красивата моделка става лице на борбата срещу тази форма на болеста и дори не се притеснява да показва белезите на корема си или пък да се снима от болничното легло. Тези, които са познавали смелата канадка, твърдят, че е била наистина уникален човек. Тя виждала в манекенството начин да помага на останалите. "Разбрах, че наистина мога да помогна на някой, който преминава през нещо подобно като мен и иска в същото време да се чувства красив и да изживява мечтите си", твърди в едно от интервютата си красавицата.През три дълги години тя се бори с рака и накрая всичко изглежда, че все пак е успяла да победи. Но през 2017 година ужасната болест се връща отново. Когато следващата година губи косата си, тя шокира всички с думите си: "Да си плешив е красиво!"

"Нашата красота извира отвътре, дори и да трябва да приемаме промените, през които преминаваме, можем да приемем, че сме красиви. Моята красота не е в косите ми, тя е в самата мен", твърди Ели Мейдей.Младата жена е била наистина популярна в целия свят и е имала над 94 хиляди фена в Инстаграм. 
"Ели почина в петък, 1 март в 17, 14 следобед. Благодари ви за цялата подкрепа и любов, която й дадохте приживе", пише семейството на смелата моделка. 

Превод БЛИЦ