Всеки ден отиваме в магазини, супермаркети и пазари с надеждата да купим качествени продукти там. Но проблемът е, че 60% от всички продукти на рафтовете са фалшиви. Безскрупулните производители преминават към различни трикове, за да получат по-голяма печалба, и най-често качеството на храната страда от това. В резултат на това продукти, които не могат да се ядат, идват на нашата маса.

Най-често можете да намерите нискокачествени млечни и месни продукти. Най-често срещаните машинации са добавянето на растителни мазнини (палмово масло), замяната на един тип месо с друго - по-евтино, добавянето на меласа и консерванти. След като веднъж сте консумирали такъв продукт, вие, разбира се, няма да се отровите, но вредата ще се натрупва с постоянна употреба.

Често децата страдат от такива фалшификати, защото могат да имат алергична реакция към една от съставките, които дори не са посочени на опаковката. Признайте го, това е много опасно. Ето защо ще ви помогнем да различите кой е истинският продукт и къде е фалшивият.

Как да различим качествените хранителни продукти от фалшивите четете в най-полезния сайт Zdrave.to.