Как да се хранят хората с болни бъбреци - обяснява проф. д-р Райна Робева
Вторият четвъртък на месец март Световната здравна организация посвещава на борбата с бъбречните заболявания. Тази година Световният ден за борба с бъбречните заболявания е под мотото - “Здрави бъбреци за всеки и навсякъде”. Все повече и повече нарастват бъбречните болести и независимо от усилията на медицината, независимо че има хемодиализа, че има трансплантация, много хора си отиват от тях. Каква е причината за бума на бъбречните болести и за тяхното лечение разговаряме с проф. д-р Райна Робева, началник на Клиниката по нефрология във ВМА-София.
7 неща, които ще се случат с тялото ви след 7 дни пиене на лимонова вода
Проф. д-р Райна Робева е завършила Медицинския университет в София. Има три специалности - вътрешни болести, нефрология и клинична фармакология. Специализирала е в Париж по въпросите на имунните бъбречни нефропатии в Клиниката по нефрология на болница “Анри Мондор” (1986-1987) и в Клиниката по нефрология на болница “Некер” (1998 г.). Над 30 години работи и като преподавател. През 2014, 2015 и 2017 г. е национален консултант по нефрология. Има много публикации, включително и в чуждестранни медицински издания.
Могат ли да консумират зелените храни, като спанак, коприва, лапад четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: