Кървави струпеи, покриващи лицата, дупки в бузите и носовете и дълбоки рани по телата звучат като нещо, което сме виждали само по филмите. Но шокиращите последствия всъщност са причинени от рак на кожата, който засегнатите жени са развили след употребата на солариум.
Около 16 000 нови случая на рак на кожата се диагностицират във Великобритания всяка година, а шест британци умират от него всеки ден, като този брой се е утроил от края на 70-те години на миналия век, когато салоните, предлагащи солариум започнаха да се появяват из цяла Великобритания, съобщава "Сън".

Тази седмица в Кралството стартира кампанията Dying For A Tan, която трябва да повиши осведомеността за опустошителното въздействие на солариума върху здравето на потребителите.

От 2010 г. е незаконно за всеки, който е под 18 години, да използва солариум във Великобритания, но преди това нямаше ограничения и много жени  вече плащат цената за използване на услугата като невинни тийнейджъри.

Все още е законно децата да ги използват в много страни по света, а използването на солариум на всяка възраст увеличава риска от развитие на рак на кожата с до 25 на сто.

Британското издание илюстрира публикацията по важната тема като приложи шокиращи фотографии: