Австралийската блогърка Йота Кусукас стана жертва на хейтъри в Инстаграм. Красавицата качила своя снимка, на която е бременна в шестия месец, а потребителите решили, че тя "или изобщо не е бременна, или яде много малко". И я залели с подигравки, укори и напоителни съвети какво да направи, че да изглежда като нормална бременна.

В отговор на критиката Йота решила да просвети коментаторите, като им обяснила защо бременността ѝ протича съвсем нормално. 

По думите на момичето матката ѝ е извита и леко наклонена назад след продължително заболяване. Йота 10 години се борила с ендометриоза, което оказало влияние на разположението на вътрешните ѝ полови органи. 

Именно тези особености в анатомията на Йота станали причина, че през първите 4 месеца от бременността коремът ѝ изобщо нямал никакви промени и едва след това постепенно започнал да расте. 

Сега, както си личи от снимките, коремчето ѝ пак не се откроява толкова много, но това вече не смущава нито Йота, нито нейните критици, мнозина от които ѝ станали фенове в Инстаграм. 

Защо коварната болест ендометриоза е заплаха за всички жени четете в Zdrave.to