Хитър начин да свалите килца - заложете на червеното и никога няма да сбъркате!
Учените споделят, че точно този цвят ни кара да избягваме по-големия прием на храна заради значението, с което най-вече свързваме червеното (освен еротичния му привкус, разбира се) като забрана, опасност, стоп и тревога, пише edna.bg.
Това са храните, които увеличават двойно риска от преждевременна смърт
Червените чаши пък от своя страна могат да спомогнат да пием по-малки количества алкохол, разкриват експертите.
Същите са на мнение, че по-често трябва да се използват червени опаковки за по-вредните и калорични храни, за да се намали тяхното потребление.
Експерти от Лестър обясниха защо диетата от Викторианската епоха е най-полезна и сега
В анкетата са участвали десетки студенти, които били накарани да пият чай от сини и червени чаши, като се оказало, че тези, заложили на червеното, са отпили с 44 процента по-малко билкова напитка от другите, спрели се на сините чаши.
"Във втората част на експеримента раздадохме на близо 100 души гевречета в червени, сини и бели чинии, а най-много недоизядени тестени продукти бяха останали точно в червените съдове", разкрива д-р Урсула Аренс, коqто е член на Британската асоциация по диететика (British Dietetic Association).
Последвайте ни
0 Коментара: