Китайките не ядат този продукт и никога не се разболяват от рак на гърдата. Вие трябва ли да се притеснявате (ТЕСТ)
Една от тези жени, засегнати от тази страшна болест е Джейн Плант. Тя е съпруга и майка, а по професия учен-геохимик. През 1987 г. Джейн чува страшната диагноза „рак на гърдата“. Животът на жената се преобръща. Болестта е достигнала 4 стадий, но жената отказва да се предаде и подема битка с болестта с всички методи.
Тя обаче не е сама. До нея е съпругът ѝ - известен учен, който по това време е работил в Китай. Заедно с колегите му, той направил невероятно откритие, което хвърля светлина върху това защо жените в Китай не страдат от рак на гърдата.
Учените са изследвали ежедневния живот на китайките и каква диета прилагат. Първо са помислили, че причината се крие в малкото мазнини, които жените в Китай приемат.
14%, в сравнение с 36%, което съдържа западноевропейската диета. Но тази теза била отхвърлена, тъй като няма данни, че високото съдържание на мазнини в храната увеличава риска от развитие на рак.
Кога дошъл пробивът и кой е продуктът четете в най-полезния сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
0 Коментара: