Вредните хранителни навици водят до болки в корема, дискомфорт, наддаване на тегло, алергии, лошо храносмилане и забавяне на метаболизма. За всичко това се доверете на лененото семе – то е особено богато на диетични фибри, които помагат за отслабване, понижават холестерола и предотвратяват запек. С него не само ще прочистите дебелото си черво, но ще изгорите и излишните мазнини.

Първо е добре да разберете, че не е нужно всичко, което изяждате, да остава в организма ви. Особено ако става дума за т.нар. отпадни продукти, които се натрупват в червата и водят до подут корем. Това обикновено се случва, ако дневният ви хранителен прием е небалансиран – например преобладават прекалено тежки храни със съдържание на бяло брашно, рафинирана захар и мазнини. И в крайна сметка това води до дискомфорт, напълняване, алергии, лошо храносмилане и бавен метаболизъм.

Препоръчваме ви да се прочистите, като ядете ленено семе в продължение на три поредни седмици. Ще изчистите червата си напълно, ще отслабнете, ще елиминирате токсините и ще се чувствате прекрасно.

Как да консумирате лененото семе и какви други храни да хапвате четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to