Митове за храната, в които все още вярваме
Митовете са неизменна част от нашия живот и се сблъскаме с тях всекидневно. Те ни помагат и улесняват, карат ни да живеем по-спокойно и да си обясним необясними неща. foodpanda, потърси най-известните митове за храна, в които все още вярваме.
-
Яденето на целина изгаря повече калории, отколкото може да приемем.
-
Суровите моркови са по-питателни от сварените.
Готвенето всъщност повишава хранителната стойност на морковите.
-
Кожата на пилето е вредна и калорична.
Всъщност в кожата на пилето се съдържат естествени сокове. Ако консумирате пилето без въглехидрат, вие няма да имате проблеми с повечето калории.
-
Не трябва да консумирате яйца заради високия холестерол.
Всъщност, яйцата са добър източник на много хранителни вещества.
-
Използването на маргарин вместо масло ще спести калории.
Маслото и маргаринът имат почти същото количество калории.
-
Яденето на плодове е полезно по всяко време.
Консумирайте плодовете преди 14:00 часа. След това се разграждат трудно и ферментират в стомаха.
-
Шоколадът е вреден.
Това е най-популярният мит. Хапвайте шоколад с висок процент какао.
Последвайте ни
0 Коментара: