Изяж или изпий? Храните с високо съдържание на вода имат редица привилегии. Те ни помагат да сме сити, потискат глада за вредни храни и ни помагат да бъдем хидратирани. Тялото ни се нуждае от достатъчно вода, за да имаме енергия, да сме концентрирани и здрави, пише profit.bg.

Всеки знае, че на ден трябва да пие поне по осем чаши вода. Ако не можете да поемете по толкова обаче, опитайте тези плодове и зеленчуци, които също ще помогнат за добрата хидратация.

Диня

Този плод се състои от 92% вода, което го прави перфектното ястие за хидратация. Освен това 2 купички с диня са чудесен източник на калий - електролит от съществено значение за хидратацията и който помага за предотвратяване на мускулни спазми.

Ягоди

Освен че имат голямо съдържание на вода – 90%, тези червени плодчета са богати на витамин С, който помага за здравата имунна система. В купичка ягоди има само 47 калории и 3 гр фибри, което ги прави перфектната междинна закуска, за да сте сити.


Те понижават кръвната захар, затова хапвайте ягоди за десерт вместо парче сладкиш.

Салата айсберг

Айсбергът губи битката със спанака и зелето кейл по отношение на хранителните стойности, но е идеалният източник на вода и фибри. На купа салта има само 10 калории и 1 грам фибри, освен това дава доста обем на храната, така че можете да ядете без ограничение от нея.

Краставици

С голямо количество витамини С и А, това е зеленчукът с най-голямо съдържание на вода. Една краставица има само 47 калории и помага за добрия и свеж вид на кожата, както и подсилва имунитета.

Домати

Доматите съдържат 95% вода и са богати на ликопен, който помага за добрата работа на сърцето и за превенция срещу рака. Затова не пропускайте да ги хапвате няколко пъти в седмицата. 

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO