Никога не хвърляйте кората от динята, много малко хора знаят за невероятните й свойства!
За да бъдем точни, бялата твърда част без аромат, която може да се види върху кората на динята, е много по-питателна на целулозата, защото съдържа високо съдържание на витамини като B6 и C, както и калий, магнезий и цинк.
Това, което трябва да знаете за кората на динята е, че много страни като Южна Азия и Съединените щати използват тази част от динята и я добавят в салати, само заради многобройните й витамини, минерали и ползи за здравето.
Според различни изследвания 95% от хранителната стойност, която динята предлага, идва от нейната кората. От друга страна, потреблението на кората от диня също ни помага да намалим боклука, което е добро за нас, но и за околната среда. Много важна субстанция се крие в кората на динята, наречена ликопен . Той действа като мощен антиоксидант, който ни предпазва ефетивно от много заболявания.
Кората на динята също съдържа цитрулин, който е аминокиселина, която е от съществено значение за благосъстоянието на мускулите, затова, когато приемате цитрулин, бързо и лесно печелите мускулна маса.
Цитрулинът също така съдържа диуретични свойства и ни помага да премахнем излишъка от течности от нашето тяло. За хора, които се интересуват от загуба на тегло, тази коричка ще бъде особено полезна, защото съдържа влакна, както и други хранителни вещества, витамини и минерали, които могат да стимулират успешната загуба на тегло.
Последвайте ни
0 Коментара: