Ново проучване за въздействието на готвената и суровата храна върху червата
Това е въпросът, на който изследователите наскоро си поставили
Тъй като готвенето включва излагането на храната на топлина, тя променя физичните и химичните си свойства. Но това променя ли деликатната микробна среда в червата? Това е въпросът, на който изследователите наскоро си поставили.
Митове за храната, в които хората все още вярват
“Нашата лаборатория и други подобни проучиха как различните видове диета, като вегетарианската, спрямо режима на основата на месо, влияят на микробиома на човека - казва старшият автор на новото проучване, д-р Питър Търнбоу, доцент в университета в Калифорния.
Какво е въздействието на готвената и суровата храна върху червата четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.
Последвайте ни
7 Коментара: