В днешно време е малко трудно да сме на 100% сигурни какво слагаме на масата си. Причината е, че все по-често се предлагат продукти, които нямат нищо общо с представата ни,. Например сирене без мляко и месо без месо. Но истината е, че подобни продукти се срещат по всички родни витрини.

Как да не размразявате месо

Появата на имитиращи млечни и местни продукти наложи приемането на наредба за специфичните изисквания към млечните продукти, която е в сила от 4 ноември 2021 година с цел потребителите поне да са информирани какво точно купуват и какво поставят на трапезата си.

Докато покрай приемането на наредбата повечето потребители научиха, че имитиращите млечни продукти се правят от палмово масло и други растителни мазнини, като са добавени и прекалени количества вода, то по отношение на месата и особено на кренвиршите малцина са запознати от какво се правят истинските кренвирши и как да ги разпознаем.

От какво се правят кренвиршите четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.