Легендарният лекар онколог на Силициевата долина Дейвид Агъс, известен като онкологът на Стив Джобс, разказа за четирите принципа, които могат да помогнат за това да бъдем здрави в мегаполиса, съобщават световните издания. Освен това, специалистът обясни как стоят нещата с лечението на рака в съвременния свят.
Според думите на Агъс, в мегаполиса има правила за живот, къмкоито хората, които следят здравето си, трябва да се придържат. Първо, лекарят препоръча да се прекарва време сред природата, в гората, в парка.

Вторият принцип е движението. Според лекаря, човешкото тяло е създадено за това, всъщност живеем от мускулните съкращения. Онкологът отбелязва, че движението за здраве е просто необходимо.

Третото правило е релаксацията. Човек трябва да отделя поне тридесет минути на ден за отдих, независимо дали гледа телевизия, чете книга или дори просто гледа през прозорец. Специалистът отбелязва, че такава почивка е необходима, за да се намали нивото на стрес, натрупан през деня.

Четвъртият принцип е спазването на режим. Човек трябва да се храни три пъти на ден, също така трябва да си ляга и да става по едно и също време.

Агъс подчертава, че спазването на тези прости правила е страхотно средство за борба с влиянието на големия град.

Лекарят говори и за рака. Според него тази болест е съществувала винаги, тъй като нейните следи са открити дори в египетските мумии. Агъс отбелязва, че едва през последните четиридесет години се появява възможността за лечение на рак. Специалистът казва, че в съвременния свят хората с онкологична диагноза могат да живеят достатъчно дълго и с високо качество.

Превод и редакция: БЛИЦ