За никого не е тайна, че модерната медицина се развива с големи крачки и става все по-щадяща към пациента. Все повече заболявания се лекуват по безкръвни методи, а увеличената простата вече от 10 години има своето лазерно решение и в нашата страна. Не за първи път говорим за бъдещето в сегашно време, столичната “Хил клиник” разполага с най-ефективния безкръвен метод за премахване на простатен аденом - така популярния в света и в България Зелен лазер GreenLight ( с най-подходящата дължина на вълната от 532nm).  

При мъже, които са занемарили здравето си и простатата им е достигнала размери над 120-150 грама, има само две възможности - отворена операция или лазерно отстраняване, но извършено от специалист с много опит. Отворената хирургическа интервенция е сериозно изпитание за организма. Тя се прави под пълна упойка, продължава дълго време и за съжаление има краткосрочен резултат. Много често се случва след няколко години симптомите да се завърнат и да има нужда от повторна хирургична намеса. В пълна противоположност на това лазерната операция не носи риск от кръвозагуба, защото не се прави разрез със скалпел и е по-малко травматична, с по-къс възстановителен период.. 

Неслучайно много пациенти избират Зеления лазер, защото е безболезнен, не се губи кръв, няма странични нежелани ефекти, а след него симптомите на увеличената простата остават само спомен.

Защо Зеленият лазер е толкова предпочитан метод и какво споделя изтъкнатният кардиолог д-р Любомир Радоев, четете в най-полезния сайт Zdrave.to