Отървете се от разширените вени с една проста съставка! Терминът разширени вени или варикоза е заболяване, обозначаващо състояние на разширение, увиване и удължаване на вените, което се проявява на повърхността на кожата. В повечето случаи разширените вени засягат прасците и бедрата, когато стените на кръвоносните съдове са отслабнали или вените не контролират правилно притока на кръв.
Министерството на здравеопазването на САЩ съобщава, че разширените вени засягат 25% от жените и 10% от мъжете.

И това е интересно - Проф. д-р Златимир Коларов: Отоците на краката са заради болест – още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

Това заболяване е много неприятно, защото причинява дискомфорт, умора, тревожност, чувство на парене, изтръпване, пулсация или тежест в краката. Разширените вени се утвърждават като проблем за доста хора.

Съществуват много фактори, които ускоряват процеса на появата на разширените вени като например, неудобните обувки с прекалено високи или ниски токчета. Бременността също е причина, особено когато става въпрос за втора бременност. Друг важен аспект е храненето. Трябва да се използва достатъчно количество животински протеини и голямо количество витамин С за укрепване на стените на вените.

Захарта и трансмазнините предизвикват възпаление в организма. В действителност, те също могат косвено да отслабят стените на вените.

Съставката, от която имате нужда, е див кестен . Той расте като декоративно дърво в парковете. Но ние ви предлагаме друго ефикасно и по-достъпно природно средство за лечение срещу разширени вени:
  
Необходими продукти:
3 супени лъжици гел от алое вера
1/2 чаша ябълков оцет
1/2 чаша нарязани моркови

Приготвянето е много лесно: просто поставете съставките в блендер и ги смесете до получаването на смес, подобна на паста.

Употреба: Можете да нанесете сместа върху засегнатите области и да покриете с превръзка, ако е необходимо. Останете така за половин час, а след това изплакнете с топла вода. За най-добри резултати, вдигнете краката си, докато пастата е действа.

Можете да повтаряте този процес всеки ден, докато е необходимо.

Защо е това средство е толкова надеждно? 

Отговорът се съдържа във всяка от впечатляващите съставки. Например, морковите съдържат антиоксиданти, които се използват в много продукти за грижа за кожата.

В допълнение, ябълковият оцет служи като антикоагулант – предотвратява образуването на кръвни съсиреци. Гелът от алое вера пък се използва при много заболявания, свързани с възпаление на кожата.

Източник: zajenata.bg