Проф. Кьолеян изброи с кои напитки и храни никога не се приема антибиотик
Микробите най-лесно проникват в организма ни през раните, устата, носа, очите, ушите, уретрата, вагината, ректума
Проф. д-р Емма Кьолеян е възпитаничка на Медицинската академия в София. Започва работа като микробиолог в Ловеч и асистент в Медицинския университет в Плевен, след което в Медицинския университет в София.
Преминава през продължителни специализации в Париж, Франция, в Нидерландия, Великобритания, Индия.
До средата на 2021 г. работи в Медицинския институт - МВР, а в момента е началник на Лабораторията по микробиология, вирусология и болнична хигиена в УМБАЛ “Лозенец”. Преподавател е в Нов български университет (2021-2022 г.) и в Медицинския колеж “Йорданка Филаретова” в София (2018- 2022 г.). Участник и представител е на България е в научно-медицински дружества и програми.
Антимикробната резистентност - устойчивостта на микробите на антибиотици, е актуална тема. Има ли нови антибиотици? Кога и как да вземаме антибиотици? Кои са най-опасните бактериози и има ли ваксини срещу тях, обяснява микробиологът проф. д-р Емма Кьолеян.
Последвайте ни
0 Коментара: