Производството на “суперхрани” обещава печалби в размер на милиарди долари: екзотични плодове, зърна и билки се внасят в България в огромни количества. Наетите специалисти по хранене ни обещават те да ни “излекуват от всички болести”, но независимите експерти бият тревога: “суперхраната” често не само не е полезна, но може да се окаже дори вредна и опасна. Като например прехваленото кокосово масло.

Диетоложка даде списък с най-добрите за пържене масла

“Суперхраните” вече са забранени в Европа

Днес между нас, българите, има две крайности. Едната са хората, които ядат всичко, без да обръщат внимание на калориите и химическия състав на продуктите: следователно, не е изненадващо, че почти половината от юношите в България и една трета от възрастните са с наднормено тегло или още по-лошо - със затлъстяване.

Втората крайност е придържането към здравословен начин на живот и тотален контрол над калориите, мазнините, въглехидратите... Търговците имат какво да предложат и на тези, които обичат да си похапват обилно, и на поддръжниците на здравословния начин на живот: на едните - фаст фуд и газирани напитки, на другите - “суперхрани”.

Каква голяма вреда носи кокосовото масло четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.