Наталия Бегачева е носител на приза „Лечител на Русия” за 2012 г., даден й за направените от нея постижения за подобряване здравето на хората. Живее в гр. Нижний Тагил, в Урал. Там има създаден център, но в момента е в България, където провежда различни семинари и приема потърсили я за помощ хора.

Известната лечителка ще проведе във Варна от 11 ноември семинара „Разкриване на вътрешния потенциал на човека”, организиран от център „Вселена” в София.
 
„Потенциалът на човека е огромен. Има много болести, за които медицината не може да даде обяснение, а може би не е и нужно. Болестта не е дошла, за да бъде лекувана, а за да можем да разберем себе си. Бог ни дава изпитания само по силите ни.

Болестите също са изпитание от Бог. Хората трябва да разберат самите себе си и да премахнат негативното състояние в своето физическо тяло. Диагнозите и болестите приземяват човека. Това са програми за самоунищожение, които изпълнява нашето тяло.

Тези програми рушат организма. В моята практика съм срещала много хора с такива програми. Когато премахнем тази програма, органите започват да се възстановяват и подмладяват“, сподели терапевтът.

Как да преборим диабета според Наталия Бегачева и още куп ценни съвети за подобряване на здравето четете на най-полезния здравен сайт zdrave.to