В сезона на настинките и грипа е важно да хапваме повече лук и чесън, за да запазим доброто си здраве. Затова днес ви предлагаме една апетитна рецепта с чели четири глави лук.

Необходими продукти:

4 глави лук
3 яйца
300 г сирене „Гауда“
50 г краве масло
250 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.

Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче.

Сиренето се разпределя по дъното на тавата, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.

Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.

Източник: Вести бг