Сгответе тази вкусна вечеря, която държи болестите на разстояние
Лучен гратен със сирене "Гауда"
Необходими продукти:
4 глави лук
3 яйца
300 г сирене „Гауда“
50 г краве масло
250 мл животинска сметана
1 щипка индийско орехче
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в маслото на умерен огън, като се посолява. Готви се, докато започне да се карамелизира.
Сиренето се настъргва на едро ренде, яйцата се разбиват и се смесват със сметаната. Овкусяват се със сол, бял пипер и индийското орехче.
Сиренето се разпределя по дъното на тавата, а върху него се слага карамеленият лук. Заливат се с яйчената смес.
Гратенът се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Оставя се да се охлади леко, нарязва се и се сервира.
Източник: Вести бг
Последвайте ни
0 Коментара: