Фруктозната непоносимост е по-малко известно състояние, но в същото време има реални и често не леки последствия за организма. По темата разговаряме с д-р Николай Георгиев.

Забравете за тях: Опасни храни с фруктоза

Визитка

♦ Д-р Николай Георгиев е специалист гастроентеролог във Варна с над 10 години опит и интереси в областта на ултразвуковата и ендоскопската диагностика на гастроинтестиналния тракт (ГИТ) и интервенционалната ендоскопия, диагностика, терапия и спешна ендоскопска хемостаза при остри кръвоизливи на ГИТ, премахване на полипи по хода на ГИТ, дилатация на стенотични участъци, диагностика и лечение на болести, свързани с черен дроб, панкреас и др. 

♦ Завършва Медицински университет-Варна през 2012 г. През 2017 г. придобива специалност “Гастроентерология”, а от 2018 г. е зачислен като редовен докторант към Медицински университет-Варна.

През 2015 г. д-р Георгиев е назначен на работа в Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ “Св. Марина”, гр. Варна, на длъжност лекар-специализант, 2017 - като преподавател-асистент към Катедра “Вътрешни болести”, УС по гастроентерология, хепатология и хранене. От същата година работи като гастроентеролог към УМБАЛ “Св. Марина”.

♦ От април 2023 г. е част от екипа специалисти на “МБАЛ- Варна”, където осъществява прегледи и консултации.

♦ Преминал е редица следдипломни квалификации и курсове по високоспециализирани дейности.

Що е фруктозната непоносимост и какви са симптомите четете в най-полезния здравен сайт Zdrave.to.