Освен като основна съставка в кухнята, солта може да ви бъде полезна и в ежедневието.
1. Солта може да предотврати нашествието на мравките
Просто трябва да поръсите със сол при вратите, перваза на прозореца или пък там откъдето мравките се промъкват в жилището ви и можете да бъдете спокойни, че те никога повече няма да минат оттам. А, в домакинството ще намалите нивото на влага.


2. Солта е страхотна като естествен материал за полиране на сребро, мед и бронз
Всеки предмет в домакинството изисква почистване. Същото се случва с бижутата и среброто. Ефективна и лесна, тази смес от сол и ябълков оцет е чудесно решение за тези проблеми. Просто изтрите замърсената площ, за да отстраните мръсотията.

И това е интересно - Захарта и солта - полезни и вредни - още четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to

3. Природен препарат за почистване на прозорци
Смесват се две супени лъжици сол с хладка вода. Почистете прозорците с тази смес и ще премахнате всички петна. След това, прозорците ще получат чист вид за по-дълъг период. Със същата смес можете да почистите и прозорците на автомобила.

4. Почистете канала на мивките
Сипете чаша трапезна сол, сменена с вряла вода, в канала на кухненската мивка или мивката в банята. Този разтвор ще почисти натрупванията по тръбите, затова можете да използвате този трик регулярно.
 
5. Подмладете кожата
Ако искате да подмладите кожата си, можете да го направите с помощта на вана от сол. Смесете сол със зехтин или масло от лавандула. Със сместа намажете тялото и оставете да действа няколко минути. Измийте сместа с хладка вода, за да премахнете мръсотията.

6. Върнете цвета на килимите и завесите
Ако искате постелките и завесите да изглеждат като нови, използвайте сол. При прането добавете голямо количество сол. Вземете кърпа и оставете в концентрирана солена вода. Тази смес може да премахне дори и петна, които препаратите не могат.

7. Лечение на зъби
Сложете малко сол във вода и изчакайте да се разтопи. Измийте устата си с това. Раните и болката ще изчезнат, пишат от zajenata.bg.