Бърканите яйца заемат почти първа позиция в списъка на най-популярните закуски по света. Разбира се! Лек протеин в комбинация с наситени жълтъци в размер само на 182 kcal на 122 грама, и това, за една минута и две яйца време.


Безмилостни противници на мазнините: продукти, които ще предотвратят образуването на тромби (СНИМКИ)

Има само една грешка, която 50% от любителите на пържените яйца правят. И тази грешка не само отрича полезността на тази закуска, но и я прави опасна за здравето ви. Сега ще ви разкажем защо  е необходимо да прегледате менюто си, според учени от Каролинския институт в Стокхолм.

Пържени яйца за закуска

Това е абсолютно ясно защо подготовката на пържените яйца е желана толкова много специално сутрин. Първо, това отнема средно по-малко от 10 минути. На второ място, пържените яйца дават усещане за ситост през целия ден и не водят до преяждане. Малко хора обаче осъзнават, че има продукти, с които не можете да консумирате това ястие . Поне като закуска.

Как пържите яйцата? Може би добавяте малко зеленчуци, домати, пук, наденица, бекон? Както и да е, като традиционна английска закуска - бърканите яйца върят с колбаси , бекон и гарнитура от боб- класика, която всички обожават. 

Отслабнете само за 5 дни с хитринките на супермодела Джесика Харт

Съществува обаче опасност от наличието на месни продукти. С тях определено не трябва да си пържите яйцата за закуска!

Проучванията показват, че яденето на месо веднага след събуждането увеличава риска от развитие на рак на панкреаса . И не с 10 или 20 процента, а с всичките 40 . Само 50 грама месо сутрин са достатъчни, за да навредят на вашето здраве. 50 грама са само две парчета бекон или една малка наденица, пише zajenata.bg.

Единственото нещо, което може да се добави към бърканите яйца в малки количества сутрин, е варено пилешко месо. В същото време специалистите по хранене препоръчват да не се злоупотребявате дори с него, а за жените се препоръчват да се въздържат изобщо от пържено. Сутрешните рецепти да включват яйца "Бенедикт" или варени е доста по- препоръчително.

Бърканите яйца са отличен избор, особено ако са пържат без мазнина . Добавката месо трябва да бъдат заменена със зеленчуци и това е най-доброто решение за всяко ястие от яйца (включително омлет).

Месото е най -тежкият продукт за стомаха. Той има много дълъг период на усвояване и може да престои доста дълго в тялото. Ето защо не е препоръчително да ядете рано сутринта, когато тялото още не се е събудило и храносмилателната система не е готова да работи усилено.